Renato Usatîi: Platon a refuzat propunerea lui Plahotniuc

  • 26 Iulie 2016 13:20
Renato Usatîi: Platon a refuzat propunerea lui Plahotniuc

În Ambasada Republicii Moldova la Moscova există un centru ilegal de gestionare a banilor, Iurie Leancă ar putea fi candidatul PDM la alegerile prezidențiale, iar omul de afaceri Veaceslav Platon este persecutat de către Vladimir Plahotniuc pentru că a refuzat să-i vândă activele pe care le deține în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii…

În Ambasada Republicii Moldova la Moscova există un centru ilegal de gestionare a banilor, Iurie Leancă ar putea fi candidatul PDM la alegerile prezidențiale, iar omul de afaceri Veaceslav Platon este persecutat de către Vladimir Plahotniuc pentru că a refuzat să-i vândă activele pe care le deține în Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7” de către liderul PPPN, Renato Usatîi, transmite IPN.

Potrivit lui Usatîi, în incinta Ambasadei Republicii Moldova ar funcționa un centru ilegal de gestionare a banilor de proveniență ilegală. „Chiar dacă și se cunoaște despre acest centru, nu este atât de simplu de a fi lichidat. Ca să intervină mascații în forță, Ministerul de Externe al Rusiei trebuie să ceară pe cale diplomatică consimțământul Republicii Moldova. Până ce sunt efectuate toate procedurile diplomatice nu mai rămâne nici urmă din acest centru. Ei se ascund foarte bine acolo, căci știu că nu pot fi percheziționați. Timotin, unul din angajații acestui centru, a fost reținut recent în Taiwan”, a spus politicianul.

Referindu-se la Veaceslav Platon, Usatîi a spus că acesta a refuzat propunerea lui Plahotniuc de a-i vinde activele pe care le deține în Republica Moldova. “Este vorba despre acțiunile de la Moldincombank și de la Agroindbank, precum și de la două companii de asigurări. Platon a refuzat, deoarece i s-a propus un preț de două ori mai mic. Din această cauză este și persecutat. Cred că Platon în timpul apropiat va spune mai multe”, a adăugat liderul PPPN.

Potrivit lui Usatîi, Veaceslav Platon nu mai deține acțiuini la Victoriabank. “Plahotniuc l-a impus pe Platon să vândă acțiunile lui Ilan Șor. Ultimul a început să aplice și la Victoriabank aceleași scheme pe care le-a implementat la Banca Socială și Unibank . Lui Plahotniuc nu i-a plăcut acest lucru pe motiv că Victoriabank este legată de numele său și l-a impus pe Șor să-i vândă lui acțiunile”.

Renato Usatîi afirmă că ar cunoaște numele a trei potențiali candidați ai PDM pentru alegerile prezidențiale. “Unul dintre aceștea este Iurie Leancă. Dar mai sunt și alții, pe care eu nu-i cunosc”, a spus politicianul.

Renato Usatâi a spus că are un plan cum să-l determine pe Vladimir Plahotniuc să renunțe la Republica Moldova: “Nu este vorba de omor. Acest lucru este posibil prin proteste și degrabă voi reveni la ele”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău