Remedii | Tratamente naturiste pentru durerile în gât

  • 26 Decembrie 2016 13:15
Remedii | Tratamente naturiste pentru durerile în gât

Dacă te doare în gât, dar ai fost la medic și ți s-a spus că nu este necesar un antibiotic, avem pentru tine câteva remedii excelente care te vor ajuta să scapi de această problemă!

Cartoful crud ras reduce inflamația gâtului

Cartoful crud este unul dintre cele mai grozave tratamente pentru roșu în gât. Ce trebuie să faci? Este foarte simplu. Curăță doi-trei cartofi cruzi, apoi rade-i pe răzătoarea mare. Așază-i  în șir lung de 10-15 cm pe o fașă din tifon.

Pune cartoful ras la gât și ține-l acolo cât mai mult posibil. Este indicat să-l pui înainte de somn și să-l lași până dimineață. După aceea, îți vei da seama că inflamația gâtului a fost redusă.

Gargara cu sare, un alt remediu natural excelent

Și sarea are proprietatea de reduce inflamația. Mai mult decât atât, acest aliment produce o ameliorare instantă. Cum se face acest tratament naturist? Ai nevoie de o jumătate de lingură de sare și 200 de ml deapă călduță. Se amestecă aceste două ingrediente, iar cu mixul rezultat se face gargară de câteva ori pe zi.  

Usturoiul, aliment-minune

Acesta cpnține alcină, un compus care distruge bacteriile ce dau dureri în gât. Mănâncă un cățel de usturoi la fiecare masă, timp de două-trei zile. După această perioadă, vei vedea că durerile au dispărut.

Tratamentul cu turmeric te scapă de roșu în gât

De asemenea, și turmericul este un remediu excelent pentru durerile în gât. Pune un sfert de lingură de pudră de turmeric într-o cană cu apă caldă. Consumă această băutură în fiecare dimineață, imediat ce te-ai trezit și musai pe stomacul gol. După trei-patru zile durerile în gât vot fi doar o urâtă amintire.

Cum te poate ajuta lămâia

Totodată, și lămâia este un tratament naturist extreme de eficient pentru durerile în gât. Ai nevoie de o jumătate de lămâie. Peste aceasta, presară sare și piper. Apoi, o poți consuma. Cu siguranță, rezultatele dorite nu se vor lăsa prea mult așteptate.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău