Reluarea circulației marfarelor prin regiunea transnistreană, un interes comun

  • 26 Aprilie 2012 20:49
Reluarea circulației marfarelor prin regiunea transnistreană, un interes comun

Reluarea circulației trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană face parte dintr-un șir de acțiuni, urmând ca în viitorul apropiat să fie demarate și alte proiecte comune, a declarat joi, vicepremierul responsabil pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Printre proiectele viitoare el a menționat deschiderea podului de la Gura Bâcului, reconectarea telefoniei fixe și mobile, conlucrarea dintre instituțiile din domeniul sănătății și organizarea odihnei în tabere de vară pentru a câte 100 copii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit lui Eugen Carpv, trenul care a pornit joi din Râbnița spre Odesa are o încărcătură de aproximativ 2 mii de tone de oțel, în valoare de peste 15 milioane de euro. Reluarea circulației marfarelor prin regiunea transnistreană este în interesul companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, a declarat Eugen Carpov.

Audio: Eugen Carpov

Vlad Filat și Evgheni Șevciuk au semnat la 30 martie la Tiraspol un document privind reluarea circulației trenurilor de marfă pe segmentul transnistrean. Aceasta a fost întreruptă în anul 2006, când autoritățile separatiste au pretins taxe pentru tranzitarea trenurilor.

În octombrie 2010 a fost reluată circulația trenurilor de călători pe traseul Chișinău-Odesa. Celelalte trenuri de pasageri și de marfă circulau prin nord, ocolind regiunea separatistă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău