Relațiile moldo-italiene, discutate la Ministerul de Externe

  • 30 August 2019 13:20
Relațiile moldo-italiene, discutate la Ministerul de Externe

Convertirea permiselor și recunoașterea documentelor de studii dintre Republica Moldova și Republica Italiană au fost subiecte discutate la întrevederea ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu ambasadorul Republicii Italiene la Chișinău, Valeria Biagiotti. De asemenea, părțile au discutat și despre intrarea în vigoare a acordurilor bilaterale privind securitatea socială, transmite IPN.


Într-un comunicat de presă al MAEIE se menționează că interlocutorii și-au exprimat interesul pentru intrarea în vigoare cât mai curând posibil a acordurilor bilaterale privind securitatea socială, convertirea permiselor și recunoașterea documentelor de studii, pentru ca cetățenii ambelor țări să poată beneficia de condiții mai bune de viață în țările de reședință.

De asemenea, în contextul aflării în Republica Italiană a unui număr foarte mare de cetățeni moldoveni, ministrul Nicu Popescu a subliniat că se vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca diaspora noastră să beneficieze de servicii consulare accesibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău