Relațiile cu Rusia

  • 02 Iunie 2014 16:42

Vom încerca astăzi să analizăm perspectiva relațiilor moldo-ruse alături de comentatorul politic Denis Cenușă.

Viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin se va afla în vizită oficială, în perioada 9-10 iunie, în Republica Moldova, a declarat pentru Ria-Novosti Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei la Chișinău.
"În prezent se discută programul vizitei dlui Karasin la Chișinău. Totodată, în perioada 15-17 iunie sunt urmează să aibă loc ședințe ale grupurilor de experți din Republica Moldova și Rusia care vor discuta despre Acordul de Asociere cu UE pe care îl va semna Republica Moldova la 27 iunie", a precizat ambasadorul rus.

"Noi am declarat de mai multe ori că semnarea Acordului de Asociere va duce la anumite schimbări în regimul de comerț cu Republica Moldova, ceea ce va avea efecte negative pentru cooperarea comercială. Din aceste motive cele două ministere de externe vor lucra asupra identificării unor propuneri de compromis", a mai afirmat Farit Muhametșin.

Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, declarase, săptămâna trecută, că regimul de comerț cu R.Moldova și Ucraina ar putea fi modificat după semnarea de către aceste țări a acordurilor de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

„Nu este exclus că vor apărea noi riscuri legate de modificarea regimului de comerț cu unele state din CSI. Ar putea fi vorba de Ucraina și Moldova”, a menționat premierul rus.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău