Reguli noi pentru obținerea permisului de conducere. Ce se va întâmpla cu cele eliberate de către structurile din stânga Nistrului (ZdG)

  • 30 Septembrie 2019 12:22
Reguli noi pentru obținerea permisului de conducere. Ce se va întâmpla cu cele eliberate de către structurile din stânga Nistrului (ZdG)

Persoanele care și-au pierdut permisul de conducere după ce au săvârșit infracțiuni cu utilizarea vehiculului nu vor mai putea obține alt permis, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, inițiativa mai prevede că permisul de conducere se va anula de către autoritatea competentă, în cazul în care se constată că persoana a fost documentată cu permis de conducere cu încălcarea actelor normative, precum și la prezentarea informațiilor și documentelor false. Aceste cerințe se conțin într-un proiect de hotărâre propus pentru dezbateri de către Ministerul de Interne (MAI).

Proiectul mai prevede că adeverința medicală pentru persoanele care solicită redobândirea permisului după ce au fost prinși la volan în stare de ebrietate trebuie să fie datată cu maxim 30 de zile înainte de ziua solicitării dreptului de a conduce.

De asemenea, permisele de conducere eliberate de către structurile din stânga Nistrului și municipiul Bender se vor preschimba în permise naționale ale R. Moldova pentru cetățenii R. Moldova, care dețin acte de identitate cu condiția susținerii probei teoretice a examenului de obținere a permisului la Agenția Servicii Publice.

Persoanele condamnate printr-o hotărîre judecătorească, cu pedeapsă penală sau sancțiune contravențională de privare de dreptul de a conduce vehicule, pe un termen de un an și mai mare, pot redobândi dreptul de a conduce vehicule, la expirarea termenului de privare, cu condiția susținerii probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducere, conform categoriei/subcategorieisuperioare din permis, solicitate.

Citiți integral materialul pe Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău