Regulamentul privind organizarea și funcționarea IGP a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 22 Noiembrie 2019 10:38
Regulamentul privind organizarea și funcționarea IGP a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului General al Poliției (IGP) a fost publicat vineri, 22 noiembrie, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Documentul stabilește misiunea, domeniile de activitate, funcțiile de bază, atribuțiile, drepturile, precum și modul de organizare și funcționare a IGP.

Potrivit Regulamentului, Inspectoratul este condus de șef, asistat de trei adjuncți, numiți în funcție publică cu statut special, eliberați sau destituiți din funcție de către ministrul Afacerilor Interne, la propunerea șefului Inspectoratului.

Regulamentul mai prevede că în municipiul Chișinău și în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia se organizează și funcționează direcții de poliție, care au în subordine inspectorate de poliție, iar în municipii și raioane se organizează și funcționează inspectorate de poliție subordonate IGP. Totodată, în cadrul inspectoratelor de poliție se organizează și funcționează sectoare de poliție.

Hotărârea Guvernului, prin care a fost aprobat Regulamentul, prevede că efectivul-limită al IGP și a subdiviziunilor specializate și teritoriale ale acestuia este de 9156 de unități, inclusiv organul central de administrare deține 220 de unități.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău