Regulatorul pieței non-bancare a restricționat circulația a 480 000 acțiuni nou-emise de "MOLDASIG" SA

  • 29 Martie 2021 11:52
Regulatorul pieței non-bancare a restricționat circulația a 480 000 acțiuni nou-emise de

Comisia Națională pentru Piața Financiară (CNPF) a restricționat circulația acțiunilor ordinare nominative nou-emise de "MOLDASIG" SA.

După cum a informat conducerea comisiei pentru INFOTAG, motivul acestei acțiuni este legat de o "tranzacție de împăcare" din 23 martie 2021.

Surse din cadrul CNPF a comunicat că, pe 23 martie, a avut loc un acord între compania de asigurări Moldasig, în persoana organului executiv "CONFIDENȚIAL-AUDIT" SRL, "PRODROMOS LIMITED", "DENTON ENTERPRISE" Ltd și "ROOK INVEST" Ltd, privind restabilirea dreptului de proprietate asupra acțiunilor societății în cauză.

Este vorba despre executarea mai multor somații ce țin de restabilirea drepturilor de proprietate asupra valorilor mobiliare emise de "MOLDASIG" SA pentru "PRODROMOS LIMITED" (19,98%), "DENTON ENTERPRISE" Ltd (19,99%) și "ROOK INVEST" Ltd (9,87%).

Executorul judecătoresc a pus în aplicare tranzacția de împăcare între foștii acționari ai companiei "MOLDASIG" SA (declarați anterior de CNPF cu activitate concertată) și a unui fost director comercial (neangajat al "MOLDASIG" SA, neevaluat (CNPF) potrivit criteriului de bună reputație și integritate profesională.

CNPF consideră că aceste acțiuni vizează "jefuirea proprietății statului". Potrivit comisiei, care a solicitat autorităților competente să studieze legalitatea acțiunilor unor persoane în cadrul acordului de conciliere, prejudiciul material adus statului se ridică la 88,3 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău