Regizorul Emir Kusturica se află în Crimeea pentru un concert

  • 24 Iulie 2017 13:01
Regizorul Emir Kusturica se află în Crimeea pentru un concert

Regizorul sârb Emir Kusturica a ajuns duminică în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014, pentru a susține un concert împreună cu grupul său No Smoking Orchestra în orașul Ialta, scrie Agerpres.

Laureat a două premii Palme d'Or, regizorul le-a declarat jurnaliștilor că știe că "Ialta are peisaje magnifice și fete drăguțe".

Vizita sa în Crimeea nu este văzută cu ochi buni de Kiev, care a interzis deja unui număr de 140 de artiști ruși intrarea în Ucraina pentru că s-au deplasat în Crimeea după anexarea sa de către Rusia, fapt ce a dus la instituirea de sancțiuni europene și americane încă în vigoare.

Regizorul sârb, a cărui țară este apropiată de Rusia, nu și-a ascuns niciodată susținerea față de președintele rus Vladimir Putin, pe care l-a descris drept "un tip bine" într-un interviu de la începutul lui iulie pentru săptămânalul francez Le Journal du dimanche.

În 2016, Emir Kusturica a fost decorat cu Ordinul Prieteniei de Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Kremlin.

Viitorul său film va avea ca subiect o serie de povești inspirate de romanele scriitorului rus Fiodor Dostoievski, a declarat el în luna iulie pentru site-ul Gazeta.ru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău