Regizor: Producția de filme artistice moldovenești supraviețuiește doar datorită partenerilor străini

  • 18 Iunie 2021 12:30
Regizor: Producția de filme artistice moldovenești supraviețuiește doar datorită partenerilor străini

Industria moldovenească de film artistic supraviețuiește doar datorită proiectelor culturale străine, notează MOLDPRES.

Co-fondatorul Casei de Filme YOUBESC, Sergiu Cumatrenco Jr. a anunțat că va începe filmările la trei noi pelicule în București, Moscova și R. Moldova. El nu a dat mai multe amănunte referitoare la aceste proiecte, afirmând doar că sunt “extrem de curajoase”, transmite sursa citată.

În același timp, Cumatrenco a specificat că industria moldovenească de film supraviețuiește doar datorită proiectelor străine care au făcut posibile rezultate concrete. “Dacă nu erau proiectele americanilor, suedezilor, englezilor, elvețienilor, nemților, francezilor și românilor în Republica Moldova, industria locală era cu mult timp în urmă. Astăzi, colegii din industria de film și media pot pune pe masă niște rezultate ușor emergente”, a notat Cumatrenco pe rețelele de socializare.

Potrivit lui, pentru a fi competitivă, industria moldovenească de film are nevoie de dezvoltarea continuă a abilităților. “Probabil, nu este cazul să alergăm după trenul ce a plecat demult din gara veche, ci să îmbrățișăm ”clipa ce va să vină” fiind pregătiți și conectați la tehnologiile viitorului”, a concluzionat regizorul de film.

Compania YOUBESC a facilitat producția și coproducția a peste 10 pelicule de lung metraj și scurtmetraj, printre care hitul autohton „Ce lume minunată”, a fost inspirat din evenimentele tragice de la 7 aprilie 2009. Atât comedia „Miliard”, cât și alte filme produse de regizorul Cumatrenco au fost apreciate la forumurile internaționale și de publicul larg. În 2022 echipa YOUBESC planifică lansarea internațională a 3 titluri noi, create în coproducție cu parteneri din România, Germania, Franța și Norvegia.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău