Registrul de reclamații va fi eliminat

  • 09 Februarie 11:52
Registrul de reclamații va fi eliminat

Registrul de reclamații reprezintă o „moștenire sovieticăˮ care va fi eliminată. Potrivit ministrului economiei, Dumitru Alaiba, registrul va fi înlăturat în următorul pachet de legi, transmite IPN.

Oficialul a menționat că registrul este „o simplă formalitate” care nu aduce nicio plus-valoare protecției consumatorului. „Acum avem sistem de petiționare, inclusiv electronică. În loc să scrii o reclamație într-un registru semi-mort ținut de companie, ai mai mari șanse să fii auzit dacă scrii direct la o instituție a statuluiˮ, a afirmat ministrul.

Dumitru Alaiba a precizat că în Europa deținerea registrului de reclamații este o practică învechită, dar și în Ucraina acesta a fost demult eliminat. „Nici nu este responsabilitatea antreprenorului să ducă evidența plângerilor consumatorilor. Pentru asta există instituții ale statului să ducă evidența, dacă au nevoie de ea. Antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea afacerilorˮ, a opiniat oficialul.

La momentul actual, registrul de reclamații este obligatoriu în Moldova pentru zeci de mii de companii care interacționează cu consumatorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
4,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:93 %
Vint:7,2 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău