Regina Elisabeta a II-a va transmite un mesaj special națiunii afectate de pandemie. Este un gest extrem de rar din partea suveranei

  • 05 Aprilie 2020 15:31
Regina Elisabeta a II-a va transmite un mesaj special națiunii afectate de pandemie. Este un gest extrem de rar din partea suveranei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va saluta răspunsul britanicilor la provocarea lansată de coronavirus, duminică seară, într-un mesaj special, un gest extrem de rar din partea suveranei, scrie Agerpres.

"Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare", va spune regina, potrivit fragmentelor difuzate sâmbătă de serviciile sale.

"Iar cei care ne vor urma vor spune că britanicii din această generație au fost la fel de puternici ca ceilalți", iar "calitățile autodisciplinei, determinării binevoitoare și camaraderiei caracterizează în continuare această țară", va adăuga șefa statului într-un discurs "profund personal", potrivit serviciilor sale.

Acest mesaj televizat, difuzat duminică la orele 19.00 GMT în atenția britanicilor și națiunilor Commonwealthului, este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Discursul a fost înregistrat la Castelul Windsor, la vest de Londra, unde regina și soțul său, prințul Philip, locuiesc de la 19 martie.

În vârstă de 93 și, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc. Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoși și urmează directivele guvernului. Prințul moștenitor Charles (71 de ani) a contactat boala, dar a ieșit recent din carantină și, de asemenea, se simte bine.

Mesajul regal va avea loc la o zi după anunțul unui nou record cotidian de încă 708 decese în cazul unor pacienți infectați cu noul coronavirus într-o singură zi în Regatul Unit, printre care un copil de cinci ani. Aceasta ridică la 4.313 totalul persoanelor decedate în spitalele britanice de la începutul pandemiei.

În total, în țară au fost înregistrate 41.903 cazuri pozitive. Premierul britanic, Boris Johnson, a fost și el contaminat.

Celelalte trei mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prințesei Diana și în 2002 după decesul mamei sale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău