Regina Elisabeta a II-a a mers la botezul a doi strănepoți, deși în ultima vreme și-a anulat mai multe apariții publice

  • 22 Noiembrie 2021 11:50
Regina Elisabeta a II-a a mers la botezul a doi strănepoți, deși în ultima vreme și-a anulat mai multe apariții publice

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a asistat duminică seara la botezul ultimilor doi strănepoți ai săi, la o săptămână după ce a fost nevoită să își anuleze prezența la o ceremonie oficială. Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, a fost văzută purtând o jachetă și o pălărie de culoare verde.

August Brooksbank și Lucas Tindall au fost botezați într-o ceremonie privată la Capela All Saints, în domeniul regal Windsor, la aproximativ 50 de kilometri vest de Londra. Primul este fiul Eugeniei, fiica prințului Andrew, al doilea fiu al reginei și al regretatului ei soț, prințul Philip. Al doilea este fiul Zarei Tindall, fiica prințesei Anne, fiica Elisabetei a II-a, scrie digi24.ro.

Cei doi copii botezați, născuți la începutul anului, sunt al 13-lea și, respectiv, al 24-lea în ordinea succesiunii la tron.

Starea de sănătate a suveranei, care domnește de aproape 70 de ani, provoacă îngrijorare de când medicii au sfătuit-o să se odihnească, la 20 octombrie, și a petrecut o noapte în spital pentru o serie de analize "preliminare" a căror natură nu a fost niciodată precizată, notează AFP.

Miercuri, regina Elisabeta a acordat prima audiență în persoană din ultima lună, primindu-l la Castelul Windsor pe generalul Nick Carter, șeful forțelor armate britanice.

Până atunci, a fost nevoită să anuleze mai multe apariții publice, dar a acordat, totuși, audiențe prin legătură video.

Suverana urma să își facă reapariția în public duminică trecută, urmărind de la balcon o ceremonie în memoria victimelor războiului, dar participarea ei a fost anulată în ultimul moment, palatul explicând că suferă de dureri de spate, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

La sfârșitul lunii octombrie, regina Elisabeta și-a mai anulat deplasarea la Glasgow (Scoția) pentru conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26), unde prinții Charles, moștenitorul tronului, și William, fiul lui cel mare, au reprezentat familia regală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău