Regimul separatist de la Tiraspol a decis să prelungească aplicarea ilegală a măsurilor restrictive, în contextul pandemiei COVID-19

  • 23 Septembrie 2020 18:21
Regimul separatist de la Tiraspol a decis să prelungească aplicarea ilegală a măsurilor restrictive, în contextul pandemiei COVID-19

Regimul separatist de la Tiraspol a decis astăzi, 23 septembrie, să prelungească aplicarea ilegală a măsurilor restrictive, în contextul pandemiei COVID-19, până la 1 decembrie.

Perioada de valabilitate a acestor restricții urma să expire pe 30 septembrie. Inițiativa aparține liderului nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

"Din păcate, în pofida tuturor eforturilor depuse, amenințarea cu răspândirea infecției persistă. Chiar ieri, în Transnistria au fost depistate 125 de cazuri noi. Prin urmare, ne propunem să abandonăm mecanismul actual, care, în opinia noastră, s-a arătat, pe de o parte, pozitiv. Și în funcție de condiții și situație, în mod dinamic, restricțiile vor fi sau introduse, sau eliminate", a declarat reprezentantul „ministerului afacerilor interne” de la Tiraspol, Radion Cebotari, care a prezentat proiectul.

Potrivit acestuia, în conformitate cu normele extinse, "din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica și și cel de a intra, pentru străini, poate fi temporar limitat". De asemenea, se prelungește pentru încă două luni, "dreptul angajaților afacerilor interne și organelor de securitate a statului de a întocmi protocoale privind încălcările administrative în domeniul asigurării securității sanitare și epidemiologice a populației în perioada de carantină".

Pe baza legii adoptate, guvernul va avea dreptul să renunțe la măsurile actuale de combatere a pandemiei.

Conform celor mai recente date, în regiunea transnistreană au fost înregistrate 3.256 de cazuri de infecție cu COVID-19. 2.186 de persoane și-au revenit, iar 84 au decedat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău