Regimul de la Tiraspol va implica cetățeni simpli „în apărarea frontierei de stat”

  • 22 Octombrie 2019 15:47
Regimul de la Tiraspol va implica cetățeni simpli „în apărarea frontierei de stat”

Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol intenționează să implice și cetățenii simpli în "apărarea frontierei de stat".

Aceasta prevede o hotărâre a „guvernului” din stânga Nistrului care a intrat în vigoare marți, transmite Infotag.

Conform documentului, locuitorii regiunii pot participa la protecția granițelor, de regulă, în componența unor echipe populare de voluntariat sau ca angajați neoficiali ai autorităților de frontieră cu scopul de a asigura controlul, de a participa la căutarea persoanelor care au încercat să tracă sau au trecut ilegal frontiera, de a explica cetățenilor regulile de trecere a frontierei.

Aceștia "sunt obligați să îndeplinească onest ordinele și instrucțiunile reprezentanților autorităților de frontieră în interesul apărării frontierei de stat, să comunice la timp informațiile despre încălcările care urmează a fi comise s-au care s-au comis la frontieră".

De asemenea, ei au dreptul să participe împreună cu grănicerii la verificarea documentelor cetățenilor, la examinarea mijloacelor de transport și a mărfurilor pe care le transportă în zona de frontieră, precum și să ajute la reținerea infractorilor.

Cei care vor participa activ la protecția frontierei ar putea fi recompensați, inclusiv un premii bănești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău