Regimul de la Teheran afirmă că nu poate fi răsturnat de Statele Unite

  • 19 August 2018 15:15
Regimul de la Teheran afirmă că nu poate fi răsturnat de Statele Unite

Ministrul iranian de externe Mohammed Javad Zarif afirmă că există un nou grup de acțiune privind Iranul în cadrul Departamentului de Stat al SUA care încearcă să răstoarne regimul de la Teheran, dar că acesta va eșua, informează Reuters.

El a făcut această declarație duminică, la 65 de ani de la o lovitură de stat susținută de SUA care a dus la căderea unui premier iranian ales în mod democratic.

Comparând sancțiunile impuse Teheranului de președintele american Donald Trump cu lovitura de stat din 1953 care a dus la căderea premierului naționalist Mohammed Mossadegh, șeful diplomației iraniene a declarat că istoria nu se va repeta.

"În urmă cu 65 de ani, SUA au răsturnat guvernul popular, ales în mod democratic, condus de dr. Mossadegh, restaurând dictatura și subjugându-i pe iranieni pentru următorii 25 de ani. Acum, un 'grup de acțiune' visează să facă același lucru prin presiune, dezinformare și demagogie. Nu se va mai repeta", a scris Zarif pe Twitter.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a numit joi un consilier de rang înalt, Brian Hook, ca reprezentant special pentru Iran însărcinat cu un grup de acțiune pentru coordonarea campaniei de presiune a lui Trump împotriva Teheranului în urma retragerii Washingtonului din acordul nuclear internațional cu Iranul. 

Sursa: Agerpers

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău