Regele Mihai: Națiunea a avut de făcut o importantă alegere democratică

  • 24 Decembrie 2014 12:45
Regele Mihai: Națiunea a avut de făcut o importantă alegere democratică

În mesajul său tradițional de Crăciun, transmis pentru a 75-a oară, Regele Mihai afirmă că "țara trebuie să rămână unită" și după alegerile prezidențiale din noiembrie.

Regele Mihai a adresat un mesaj de Crăciun către "întreaga națiune, trăitoare în țară, în Republica Moldova și în alte părți ale lumii" prin care îi îndeamnă pe români să rămână uniți și după votul din noiembrie anul acesta, notează Radio România Actualități.

"Națiunea noastră a avut de făcut la sfârșitul anului o importantă alegere democratică.

"Neașteptat de mulți oameni și-au exercitat dreptul de vot, ceea ce dă speranță și bucurie. 

"Țara însă trebuie să rămână unită, fiindcă interesele fundamentale ale României sunt deasupra conjuncturii, deasupra puterii vremelnice și a preferințelor politice. 

"Sper ca, de aici încolo, domnia legii și respectul față de rostul instituțiilor Statului să fie de neclintit", se mai arată în mesajul de Crăciun al Regelui Mihai.

În mesaj, Regele Mihai se mai referă și la împlinirea a 25 de ani de la căderea regimului comunist în România.

"Să ne plecăm adânc în memoria românilor, atât de mulți la număr, victime ale negrei perioade din 1945 până în 1989!", spune Regele Mihai.

După ce trece în revistă activitatea Casei Regale din acest an, Regele Mihai spune la sfârșitul mesajului că își îndreaptă gândul "către bătrânii singuri, către copiii care cresc departe de ai lor, către cei de toate vârstele care nu au cum să-și vadă de sănătate așa cum trebuie".

"În zilele acestea, ne gândim la lecția de iubire, suferință și modestie a Domnului Nostru Iisus Hristos. 

"Nașterea Domnului aduce cu sine un desăvârșit exemplu de bunătate, de altruism, de grijă față de aproapele tău și un neclintit atașament față de familie.

"Întregii noastre națiuni, trăitoare în țară și în Republica Moldova, precum și tuturor românilor din alte părți ale lumii, iubirea și nădejdea mea!", mai arată mesajul de Crăciun al Regelui Mihai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
2
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:4,12 m/s
Wed
-0
Thu
-0
Fri
-3
Sat
0
Sun
-4

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2242 -0.0705
USD 17.4569 -0.0280
RON 4.3540 -0.0147
UAH 0.6202 -0.0005
RUB 0.2319 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău