Regele Charles vine azi în România, într-o vizită privată. Se întâlnește cu Klaus Iohannis la Cotroceni, apoi merge la Viscri

  • 02 Iunie 2023 08:41
Regele Charles vine azi în România, într-o vizită privată. Se întâlnește cu Klaus Iohannis la Cotroceni, apoi merge la Viscri

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea, care vine într-o vizită privată în România.

Primirea Regelui Charles al III-lea la Palatul Cotroceni va avea loc la 15.30. Potrivit agendei șefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic, scrie Digi24.

Potrivit unor surse, Regele Charles al III-lea nu va fi însoțit de Regina Camilla, soția sa. Regele va merge și la reședința sa de la Viscri. Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat pentru Agerpres, că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

"Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, și va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prințul de Wales le-a avut în România. Înțelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu președintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor și vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri și mă aștept să existe așa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a spus Noble.

El a explicat că implicarea din trecut a Prințului de Wales în activitățile organizațiilor non-guvernamentale se înscrie în activitățile pe care le întreprinde și Guvernul britanic. "Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Așa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acționează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată", a adăugat ambasadorul.

Diplomatul nu a oferit mai multe informații despre vizita Regelui Charles al III-lea, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.

"Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniștită și discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniștea, așadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a subliniat Andrew Noble. Ultima vizită în România a Alteței Sale Regale Charles, pe atunci Prinț de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău