Regele Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de 5 dolari australieni

  • 02 Februarie 09:01
Regele Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de 5 dolari australieni

Imaginea regelui Charles al III-lea nu va figura pe noua bancnotă de 5 dolari australieni, iar portretul reginei Elisabeta a II-a urmează să fie înlocuit cu un design conceput pentru a aduce un omagiu indigenilor din Australia, a anunțat Reserve Bank, banca centrală a țării, relatează Agerpres.

Decizia vine în urma consultărilor cu guvernul australian, viitorul design fiind conceput pentru a aduce un omagiu "culturii și istoriei Primilor Australieni", a anunțat Reserve Bank într-un comunicat.

„Banca se va consulta cu Primii Australieni asupra designului bancnotei de cinci" dolari australieni, se precizează în comunicat.

„Va dura câțiva ani pentru ca noua bancnotă să fie concepută și tipărită. Între timp, actuala bancnotă de cinci (dolari) va continua să fie emisă. Aceasta va putea fi folosită chiar și după emiterea noii bancnote", a adăugat Reserve Bank.

O efigie a reginei va continua să fie tipărită pe monedele din Australia până când Royal Australian Mint, monetăria australiană, va face tranziția către un design cu portretul regelui, la sfârșitul acestui an.

Portretul reginei Elisabeta a II-a figurează pe bancnota de cinci dolari australieni din anul 1992 și se bazează pe fotografii comandate de Reserve Bank în 1984.

Pe o mare parte din monedele și bancnotele din Australia figurează deja personalități din rândul indigenilor australieni și opere de artă ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:7,2 m/s
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău