Regatul Unit: Laburiștii îi egalează pe conservatori într-un sondaj YouGov prima oară în mandatul premierului Johnson

  • 19 Septembrie 2020 16:06
Regatul Unit: Laburiștii îi egalează pe conservatori într-un sondaj YouGov prima oară în mandatul premierului Johnson

Partidul laburist britanic, aflat în opoziție, i-a egalat într-un sondaj de opinie YouGov pe conservatorii aflați la putere, pentru prima oară de când și-a început mandatul premierul Boris Johnson, semnalează Reuters. În 30 august, o situație de egalitate fusese consemnată și de un sondaj Opinium, preluat de Agerpres.

Sondajul de opinie YouGov, ale cărui rezultate au fost publicate vineri seara, arată că Partidul Laburist este preferat de 40% din britanici, la fel ca Partidul Conservator. Pentru sondaj au fost chestionați în 16 și 17 septembrie 1618 adulți.

Sondajul YouGov precedent, din 9 septembrie, îi credita pe conservatori cu 42%, iar pe laburiști cu 37%.

Este pentru prima oară când YouGov, una din principalele organizații de sondare a opiniei publice din Regatul Unit, constată o egalitate între principalele două formațiuni politice britanice. Ultima oară când s-a înregistrat un astfel de rezultat a fost în mai 2019, când Theresa May a anunțat că demisionează de la conducerea guvernului, iar laburiștii erau conduși încă de Jeremy Corbin.

Johnson a ajuns prim-ministru în iulie anul trecut, iar în decembrie a condus Partidul Conservator la cea mai mare victorie electorală din 1987 până acum, obținând o majoritate de 80 de locuri în parlament, care le va permite probabil conservatorilor să rămână la putere până în 2024.

Ulterior însă, popularitatea premierului a scăzut, în special din cauza îngrijorării tot mai mari a publicului față de modul cum este gestionată criza coronavirusului. Dintre Johnson și actualul lider laburist, Keir Starmer, 35% din cei intervievați pentru sondaj au declarat că l-ar prefera pe politicianul din opoziție și doar 30% pe șeful guvernului. Starmer, fost procuror, a preluat conducerea laburiștilor de la Corbyn în aprilie.

Partidul Laburist își începe în acest weekend conferința anuală - de data aceasta, o videoconferință. Evenimentul similar al Partidului Conservator va avea loc în 3-6 octombrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-3,37
Cer fragmentat
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău