Refugiații palestinieni vor coopera cu Damascul împotriva Statului Islamic

  • 10 Aprilie 2015 06:55
Refugiații palestinieni vor coopera cu Damascul împotriva Statului Islamic

Refugiații palestinieni din Siria se vor uni și vor acționa împreună cu guvernul sirian pentru a îndepărta gruparea Statul Islamic (SI) din tabăra de refugiați Yarmouk.

Declarația a fost făcută de Ahmed Majdalani, emisar al președintelui Autorității Naționale Palestiniene Mahmoud Abbas, relatează DPA.

'Există o strânsă coordonare siriano-palestiniană pentru recuperarea taberei din mâinile teroriștilor', a menționat Majdalani, după convorbiri cu diferite facțiuni. Extremiști ai Statului Islamic au preluat controlul asupra unei mari părți din tabără, care avea o populație de 150.000 de persoane înainte de conflict, și ar fi comis executări prin decapitare.

Organizațiile palestiniene au acceptat joi, pentru prima dată, să coordoneze operațiuni militare cu armata siriană pentru a îndepărta gruparea Statul Islamic din tabăra Yarmouk, a anunțat Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP), citată de AFP.

'Efortul palestinian va fi complementar cu rolul statului sirian pentru a curăța tabăra de la Yarmouk de teroriști', a afirmat la Damasc Ahmad Majdalani, care este de asemenea lider al OEP.

Această declarație survine la o zi după reuniunea dintre Ahmad Majdalani și toate organizațiile palestiniene, cu excepția Aknaf Beit al-Maqdess, apropiată Hamas și ostilă regimului sirian.

Jihadiștii SI au luat cu asalt la 1 aprilie tabăra de refugiați de la Yarmouk, situată la șapte kilometri de centrul Damascului, unde mii de civili au fost prinși în confruntări.

De la sfârșitul anului 2012, această tabără, în realitate un mare cartier din sudul Damascului, a devenit un teren de luptă între forțele regimului Bashar al-Assad și rebelii sirieni, susținuți fiecare de grupări palestiniene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău