Refugiați ucraineni: Nouă țări est-central-europene vor cere ajutor financiar de la UE

  • 21 Aprilie 2022 20:03
Refugiați ucraineni: Nouă țări est-central-europene vor cere ajutor financiar de la UE

Nouă țări din Europa centrală și de est, între care România, vor cere înainte de finele lui aprilie ajutor financiar de la UE pentru primirea de refugiați ucraineni, potrivit unui comunicat publicat joi la Praga, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba de Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, România și cele trei state baltice, Letonia, Lituania și Estonia, care "au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună pentru a angaja un dialog cu Comisia Europeană privind modificarea regulilor în vigoare", a indicat vicepremierul ceh Ivan Bartos.

Acesta a subliniat că "actuala criză este excepțională și nu se poate prevedea impactul final asupra economiilor". "Suntem ferm convinși că nu va fi suficientă flexibilizarea politicii de coeziune. Trebuie să cerem și finanțare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiați din Ucraina", a adăugat Bartos.

Cele nouă sunt favorabile de asemenea "validării urgente a programelor pentru noua perioadă bugetară 2021-2027, astfel ca proiectele care îi ajută pe refugiații din Europa centrală și de est să poată începe să fie rambursate cât mai curând posibil", a mai notat responsabilul ceh

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău