Referendumul din Marea Britanie nu amenință eventuala extindere UE în Balcani

  • 05 Iulie 2016 12:18
Referendumul din Marea Britanie nu amenință eventuala extindere UE în Balcani

Francois Hollande și Angela Merkel au dat asigurări liderilor statelor din Balcani care aspiră la aderarea la UE că rezultatul referendumului din Marea Britanie nu va amenința eventuala extindere a Blocului comunitar în această zonă, informează Mediafax.

Liderii Franței și Germaniei au încercat să liniștească îngrijorările cu privire la stabilitatea proiectului european la summitul Balcanilor, organizat luni la Paris, unde s-au întâlnit cu ministrul italian de Finanțe, cancelarul Austriei și lideri din Albania, Bosnia-Herțegovina, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Slovenia.

După ce săptămâna trecută UE a amânat discuțiile de aderare cu Serbia, Hollande a insistat luni că "Decizia britanică nu pune sub semnul întrebării angajamentele luate în fața țărilor din regiunea balcanică. Acestea vor fi respectate."

Similar, Merkel a declarat că strategia de extindere a UE "nu s-a modificat după decizia Marii Britanii."

Reprezentanții din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Kosovo și Albania au afirmat că votul de ieșire al Marii Britanii din UE nu va diminua eforturile lor în direcția obținerii aderării la Blocul comunitar.

În cadrul summit-ului de luni s-a discutat și despre metodele de prevenire a infiltrării extremiștilor în grupurile de imigranți care încearcă să ajungă în centrul și vestul Europei. Deși ruta prin Balcani este în mare parte închisă, presiunea crizei imigranților persistă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău