Referendum anti-Chirtoacă | Trei jurnaliști au donat bani socialiștilor pentru demiterea primarului

  • 13 Noiembrie 2017 19:58
Referendum anti-Chirtoacă | Trei jurnaliști au donat bani socialiștilor pentru demiterea primarului

În Republica Moldova există jurnaliști care donează bani partidelor pentru promovarea anumitor interese politice. Cel puțin așa rezultă din Raportul privind veniturile și cheltuielile din campania electorală pentru referendumul de revocare din funcție a primarului Dorin Chirtoacă.

În lista de donatori ai campaniei electorale menționate apar numele câtorva jurnaliști de la posturile de televiziune afiliate Partidului Socialiștilor, scrie Adevărul.

Este vorba de jurnalistul Stanislav Vîjga, care este moderatorul emisiunii „Accent personal” de la postul de televiziune AccentTV. Stanislav Vîjga ocupă și funcția de director general al televizunii respective. El a donat Partidului Socialiștilor în campania electorală pentru referendumul de demitere a primarului general tocmai 9.500 de lei, bani proveniți din salariu.

Un alt jurnalist dornic să-l demită din funcție pe Dorin Chirtoacă este Sergiu Strungaru. Acesta activează la NTV-Moldova în calitate de moderator al emisiunii „Acces direct”, post de televiziune afiliat socialiștilor. Strungaru a decis să doneze pentru această cauză 7.500 de lei din salariul său pe contul PSRM.

Dumitru Buimistru, de la TNT Exclusiv TV, jurnalist ce s-a făcut remarcat în special pentru parodiile pe care le face în încercarea de a-l imita pe Dorin Chirtoacă în cadrul unui proiect televizat, a donat 9.800 de lei socialiștilor pentru campania electorală.

În total, din donațiile persoanelor fizice pentru campania electorală de demitere a primarului de Chișinău PSRM a obținut circa 1.5 milioane de lei.

Referendumul va avea loc pe data de 19 noiembrie.

Amintim că postul de televiziune NTV-Moldova, dar și TNT Exclusiv TV aparțin companiei Exclusive Media, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculită și care este administrată de consilierul socialist Petru Burduja.

AccentTV îi aparține lui Vadim Ciubara, fostului consilier a lui Igor Dodon în perioada când acesta era liderul PSRM. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău