Referendum anti-Chirtoacă | PD îndeamnă la boicot, PCRM cheamă locuitorii Chișinăului să-l demită pe Dorin Chirtoacă

  • 17 Noiembrie 2017 17:27
Referendum anti-Chirtoacă | PD îndeamnă la boicot, PCRM cheamă locuitorii Chișinăului să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Partidul Democrat consideră că cea mai potrivită soluție pentru a bloca ajungerea Chișinăului în mâinile socialiștilor este boicotarea referendumului care va avea loc duminică, 19 noiembrie. În același timp, Partidul Comuniștilor îndeamnă locuitorii Capitalei să-și dea voturile pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă, pe care îl consideră incompetent și, prin aceasta, să salveze Chișinăul, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, deși situația din capitală este una care impune schimbări majore, iar nemulțumirea cetățenilor față de cum arată orașul ar fi total justificată, modul în care a fost inițiat referendumul nu vizează în niciun fel interesul cetățenilor.

„Așa cum s-a observat și în campania electorală pentru acest referendum, el a fost doar un prilej pentru socialiști să se promoveze electoral. De ani de zile PSRM blochează activitatea Consiliului municipal Chișinău din interese strict politice, atitudine care arată că acest partid nu a fost și nu este interesat de ceea ce se întâmplă în oraș, dar este foarte interesat să-și subordoneze politic Primăria”, se arată în comunicat.

Potrivit PDM, prin referendumul care va avea loc duminică, PSRM încearcă să întindă o capcană cetățenilor din Chișinău și partidelor de dreapta, și să-i atragă pe toți într-un joc politic în urma căruia socialiștii să pună mâna pe Primăria Chișinău.

De cealaltă parte, potrivit unui comunicat de presă al PCRM, timp de zece ani de gestionare defectuoasă, Chișinăul s-a transformat în una dintre cele mai neîngrijite capitale din Europa și din întregul spațiu post-sovietic.

„Din primele zile ale mandatului său de primar general, Dorin Chirtoacă nu s-a preocupat de obligațiile sale directe, ci doar de demagogie, politicianism și „unionism profesionist. Primăria s-a transformat definitiv în una dintre cele mai corupte structuri ale țării.”, se spune în comunicat PCRC, citat de IPN.

Comuniștii spun că orașul a pierdut orice percepere a Planului Urbanistic General și a ordinii elementare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău