Referendum anti-Chirtoacă | CEC a stabilit plafonul. Fiecare partid va putea cheltui de 2 ori mai mult decât întreg bugetul alocat plebiscitului

  • 10 Octombrie 2017 12:52
Referendum anti-Chirtoacă | CEC a stabilit plafonul. Fiecare partid va putea cheltui de 2 ori mai mult decât întreg bugetul alocat plebiscitului

Comisia Electorală Centrală a aprobat, astăzi, constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 pentru organizarea referendumului din 19 noiembrie de revocare a primarului Capitalei Dorin Chirtoacă în număr de 11 membri.

Unul dintre membrii CEC, Andrei Volentir, a atras atenția asupra faptului că cinci din cei 11 membri ai Consiliului sunt din Registrul funcționarilor electorali și că nu sunt clare criteriile în baza cărora ei au fost selectați.

Președinta CEC, Alina Russu, a precizat că aceasta se datorează faptului că dintre partidele parlamentare, doar PL, PSRM și PCRM și-au delegat reprezentanții în acest Consiliu, iar criteriul de bază al selecției a fost cel al experienței electorale, inclusiv de la alegerile prezidențiale de anul trecut.

Consiliul electoral municipal urmează să constituie secțiile de votare până la data de 18 octombrie, iar birourile electorale ale acestora – până la 27 octombrie.

Totodată CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al participantului la referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, în mărime de aproximativ 16 milioane 500 de mii de lei.

Amintim că organizarea plebiscitului anti-Chirtoacă inițiat de socialiști va costa bugetul de stat aproximativ 9 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău