Redobândirea cetățeniei române | Ce spun autoritățile de la București despre încetinirea procesului

  • 04 Februarie 2020 12:13
Redobândirea cetățeniei române | Ce spun autoritățile de la București despre încetinirea procesului

Deputatul de la București, Constantin Codreanu, a discutat ieri, 3 februarie, cu ministrul Justiției al României, Cătălin Predoiu, despre înregistrarea unui număr mare de dosare privind redobândirea cetățeniei române care rămân a fi nesoluționate de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

„Numărul mare de dosare nesoluționate este explicat și prin disfuncționalitățile înregistrate la nivelul Comisiei pentru Cetățenie din cadrul ANC în ultima perioadă. Cei care urmăresc numărul de ordine publicate, la sfârșit de 2019 - început de 2020, au observat acest lucru. Am primit asigurări din partea domnului Ministru Predoiu că acest aspect a fost soluționat. Urmează ca, odată cu soluția în justiție privind disputa pentru președinția ANC, să fie identificate și resursele necesare pentru a limita numărul de dosare nesoluționate”, a comunicat Constantin Codreanu.

Amintim că deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a dresat o scrisoare oficială autorităților de la București referitor la urgentarea examinării dosarelor de redobândire cetățeniei române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău