Redactorul-șef al unui ziar turc de opoziție a fost reținut

  • 31 Octombrie 2016 13:02
Redactorul-șef al unui ziar turc de opoziție a fost reținut

Poliția turcă a reținut redactorul-șef al ziarului de opoziție Cumhuriyet, Murat Sabuncu, care este acuzat că ar fi participat la plănuirea tentativei de lovitură de stat care a avut loc în luna iulie, informează Mediafax.ro.

 Poliția a percheziționat casele altor membri de personal ai ziarului Cumhuriyet. Alte mandate de arestare au fost emise pe numele mai multor jurnaliști ai ziarului de opoziție.

Jurnaliștii ziarului de opoziție sunt acuzați că ar avea legături organizații teroriste și cu clericul Fethullah Gulen, care este suspectat că ar fi plănuit tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Arestarea lui Mirat Sabuncu are loc la scurt timp după închiderea altor 15 publicații de presă și concedierea a 10.000 de alți angajați publici.

Arestarea mai multor zeci de jurnaliști și epurarea sistemului administrativ și militar ridică semne de întrebare privind declanșarea unei adevărate vânători a persoanelor considerate vinovate de tentativa de lovitură de stat din Turcia care s-a soldat cu aproximativ 290 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău