Red Union Fenosa sancționată cu peste 186 de mii de lei

  • 15 Mai 2015 16:05
Red Union Fenosa sancționată cu peste 186 de mii de lei

Curtea de Apel Chișinău a confirmat faptul că Î.C.S. „Red Union Fenosa” SA trebuie să plătească o amendă de peste 186 de mii de lei pentru încălcarea legislației cu privire la protecția concurenței.

Compania va fi sancționată pentru tratarea inechitabilă a consumatorilor, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Consiliului Concurenței.

Consiliul a sesizat că Î.C.S. „Red Union Fenosa” SA, folosindu-se de poziția dominantă pe piață, impunea cerințe nejustificate pentru unele întreprinderi care comercializează contoare de energie electrică. Ca rezultat, consumatorul final nu avea posibilitatea să aleagă contoarele conform principiului „preț-calitate”.

Colegiul civil și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a confirmat că sesizările Consiliului Concurenței au fost justificate. Astfel, a fost respins apelul declarat de companie și a fost menținută hotărârea Judecătoriei Râșcani, din 29 decembrie 2014, privind încasarea de la companie  în bugetul de stat a amenzii în mărime de peste 186 de mii de lei.

Compania nu a comentat până acum decizia instanței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău