Rectificările la buget propuse de Guvern nu ar conține toate înțelegerile la care au ajuns agricultorii și autoritățile

  • 08 Septembrie 2020 14:28
Rectificările la buget propuse de Guvern nu ar conține toate înțelegerile la care au ajuns agricultorii și autoritățile

Rectificările la buget propuse de Guvern nu conțin toate înțelegerile la care au ajuns agricultorii și autoritățile, susține vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. Potrivit acestuia, nu sunt prevăzute  subvenții pentru grupa a doua de cereale, deși numărul agricultorilor afectați este mult mai mare decât în cazul primei grupe.

„Aproximativ 70% din ce s-a promis agricultorilor nu este realizat”, potrivit lui Alexandru Slusari, care a anunțat că a depus la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe un proiect care conține mai multe amendamente în acest sens.

Pe de altă parte, premierul Ion Chicu a declarat că Parlamentul va vota în această săptămână mai multe facilități pentru agricultori, inclusiv subvenționarea dobânzilor la credite, moratoriu asupra controalelor de stat, etc.

Alexandru Slusari susține însă că acestea nu sunt suficiente pentru a salva ramura. Comisia parlamentară a avizat astăzi noile rectificări la buget, urmând să fie aprobate și în plenul Parlamentulu

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău