"Record de vizitatori" la târgul Gaudeamus

  • 26 Noiembrie 2012 11:13

Peste 110.000 vizitatori au participat la evenimentele organizate la cea de-a 19-a ediție a târgului Gaudeamus Radio România, afirmă directorul târgului Vlad Epstein.

Cea de a 19-a ediție a Târgului internațional "Gaudeamus - carte de învățătură", organizat de Radio România, s-a încheiat duminică seară.

O ediție care a depășit toate așteptările - după cum precizează directorul evenimentului, Vlad Epstein.

"112.000 vizitatori în cinci zile - ceea ce, din câte îmi dau seama, este un record al edițiilor târgurilor "Gaudeamus" -, peste 5.000 de volume adunate din donații de la public pentru proiectul nostru "Cărțile se întorc acasă"; de această dată, această donație de carte se îndreaptă către bibliotecile publice din mediul rural din Republica Moldova. S-a depășit cu mult cifra de 650 de evenimente.

Mă bucur că am reușit să păstrăm lucrurile bune de la edițiile trecute și am păstrat direcțiile strategice pe care le avem, și anume internaționalizarea târgului, conectarea la piața internațională a cărții și un accent deosebit pe profesionalizare. Târgul nu este numai un târg deschis în mod maxim către public, el devine și un târg al profesioniștilor din branșa de carte", a declarat Vlad Epstein.

Publicul a votat drept cea mai râvnită carte a Târgului "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", de Andrei Pleșu.

Editura Cartier Codex, din Republica Moldova-țară invitată de onoare la această ediție a Tîrgului , a primit Premiul de excelență pentru proiectele care promovează literatura română peste hotare.

"Premiul, în mod sigur, va fi pentru îmbogățirea culturii române de pe ambele maluri ale Prutului. Nu ne-am gândit la un proiect anume ca să-l numim deja, dar în mod sigur va fi un proiect care să vină în întâmpinarea cititorilor noștri", a spus Mihai Florin Ungureanu, directorul Editura Cartier Codex.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău