Record de vaccinări anti-COVID după un număr mare de decese în Ucraina

  • 20 Octombrie 2021 15:29
Record de vaccinări anti-COVID după un număr mare de decese în Ucraina

Ucraina a anunțat miercuri că a înregistrat un record de vaccinări anti-COVID în 24 de ore, după ce cu o zi înainte a fost raportat un număr record de decese provocate de coronavirus, pe fundalul unui nou val pandemic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit bilanțului oficial al autorităților, 226.587 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul campaniei de vaccinare în februarie în fosta republică sovietică.

Patru vaccinuri anti-COVID sunt disponibile în țară, însă doar 19% din cei 40 de milioane de ucraineni au fost complet vaccinați, potrivit cifrelor oficiale.

Imaginile cu cozile lungi de așteptare în fața centrelor de vaccinare din întreaga țară au circulat miercuri pe rețelele de socializare.

"Doar vaccinarea și respectarea (regulilor) de carantină pot preveni creșterea infectărilor", a declarat ministrul Sănătății, Viktor Liachko miercuri într-un comunicat.

Ucrainenii s-au prezentat la centrele de vaccinare după implementarea luni a restricțiilor sanitare în mai multe regiuni, inclusiv introducerea unui permis de sănătate pentru numeroase locuri publice.

Ucraina, printre cele mai sărace țări din Europa, a înregistrat marți 538 de decese zilnice asociate COVID-19, un număr record, în timp ce valul pandemic este agravat de un ritm lent de vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău