Record de căldură în temuta Vale a Morții din California, pentru al doilea an consecutiv

  • 02 August 2018 19:26
Record de căldură în temuta Vale a Morții din California, pentru al doilea an consecutiv

Pentru al doilea an consecutiv s-a înregistrat o medie record a temperaturilor în cursul lunii iulie în celebrul Parc Național californian Death Valley (Valea Morții), luna iulie 2018 devenind "cea mai fierbinte lună din istorie", informează miercuri Live Science care citează un material publicat în ultimul număr al revistei Forbes.

Climatologul Brian Brettschneider, de la Universitatea Alaska din Fairbanks, este autorul materialului care urmează să fie evaluat și probabil confirmat de Organizația Meteorologică Mondială, mai notează Live Science.

Dacă mulți dintre noi ne plângem deja de "căldură" după ce termometrul arată 30 de grade Celsius, ei bine stația meteorologică Furnace Creek din Death Valley a înregistrat o temperatură medie de 42,2 grade Celsius pentru luna iulie în Valea Morții. Mai mult decât atât, în 21 de zile din cele 31 ale lunii iulie, temperaturile maxime din Death Valley au depășit 48,9 grade Celsius. Recordul doborât, cel al mediei temperaturilor din iulie 2017 din Death Valley a fost de 41,9 grade Celsius.

Valea Morții este o zonă obișnuită cu vremea extremă. Întreaga zonă se află sub nivelul mării iar norii de ploaie nu ajung niciodată în Valea Morții fiind blocați de lanțul munților Sierra Nevada. De altfel, recordul absolut de temperatură pe Pământ a fost înregistrat în Valea Morții la 10 iulie 1913 și este de 56,7 grade Celsius (!). 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău