Record al condamnărilor legate de terorism în Marea Britanie

  • 13 Septembrie 2018 16:50
Record al condamnărilor legate de terorism în Marea Britanie

Numărul condamnărilor pentru infracțiuni legate de terorism a crescut în Marea Britanie la cel mai ridicat nivel din 2009, anul când au început să se efectueze astfel de statistici, relevă datele publicate joi, transmite agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Riscul terorist în Marea Britanie este la ora actuală la nivelul 'sever', penultimul nivel de risc, ceea ce înseamnă că un atac este considerat ca fiind foarte probabil. Anul trecut s-au înregistrat cinci incidente de securitate considerate acțiuni teroriste, în care au fost ucise 36 de persoane.

Conform poliției britanice, în total 90 de persoane au fost condamnate pentru terorism în anul anterior datei de 30 iunie 2018. Totuși, numărul arestărilor pentru cazuri de terorism au scăzut în aceeași perioadă cu 22%, de la 449 la 351.

'Nu doar că reușim să judecăm cu succes mai mulți acuzați ca oricând înainte, dar de asemenea reușim să încarcerăm mai mult timp cei mai periculoși atacatori - ajutând astfel la creșterea siguranței publice', a declarat Dean Haydon, responsabil al poliției britanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău