Record absolut la nivel global | Țara în care 60% dintre automobilele înmatriculate într-o singură lună sunt electrice

  • 02 Aprilie 2019 19:29
Record absolut la nivel global | Țara în care 60% dintre automobilele înmatriculate într-o singură lună sunt electrice

Tranziția la automobilele electrice este foarte rapidă în Norvegia. Aproape 60% din toate autovehiculele înmatriculate în luna martie în Norvegia au fost autovehicule complet electrice. Este practic un record absolut la nivel global.

Norvegia era privită cu scepticism când a anunțat că până în 2025 vrea să nu mai aibă vânzări de mașini cu ardere internă. Va ajunge la țintă mai devreme, după cum arată lucrurile.

Guvernul din țara scandinavă a eliminat taxele pentru mașini electrice și atunci achiziițile se concentrează către acest gen de vehicule.

Piața însă este dată peste cap, arată Reuters. Constructorii care nu au modele sunt puternic afectați, iar ierarhiile au fost inversate. Zece din primele 12 modele cel mai bine vândute sunt autovehicule electrice. Anul trecut, vânzările de electrice în Norvegia au atins un procentaj-record de 31,2% din piață. 226.000 de autovehicule complet electrice erau înregistrate în Norvegia, o țară cu aproximativ cinci milioane de locuitori.

Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestor autovehicule beneficiază și de alte facilități precum taxe de drum reduse, parcare gratuită și în multe locuri încărcare gratuită.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău