Recomandările Poliției în perioada Sărbătorilor Pascale

  • 14 Aprilie 2023 12:33
Recomandările Poliției în perioada Sărbătorilor Pascale

Inspectoratul General al Poliției intensifică activitățile de prevenire și combatere a încălcărilor de ordine și securitate publică pe întreg teritoriul țării, în perioada Sărbătorilor Pascale având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului și a se asigura că fiecare persoană petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

În context, pentru ca Sărbătoarea de Paști să o petreceți fără griji, Vă  recomandăm să acordați o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețineți.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să țineți cont de următoarele recomandări:

- Nu urcați sub influența băuturilor alcoolice la volan, respectați limitele de viteză prevăzute de lege, purtați centura de siguranță de fiecare dată când vă deplasați cu mașina.

- Asigurați-vă de buna funcționare a autoturismului! Stabiliți cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staționare pe timpul nopții!

- Fiți prudenți când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luați în mașină persoane necunoscute!

- Când aveți sau vi se semnalează vreo defecțiune tehnică, întreprindeți toate măsurile de siguranță pe durata remedierii acesteia!

De asemenea, conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Evitați, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, se arată în comunicatul IGP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău