Recomandările IGSU în contextul avertizării meteo de ninsori puternice

  • 27 Ianuarie 16:29
Recomandările IGSU în contextul avertizării meteo de ninsori puternice

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 27.01.2023 ora 20:00 – 28.01.2023 ora 20:00, pe teritoriul țării periodic vor cădea precipitații, izolat în sud puternice, predominat sub formă de ninsoare. Se vor forma depuneri de lapoviță și polei, iar pe drumuri va fi ghețuș. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii.

Astfel, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, dar și lanțuri antiderapante. Mai mult, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient.
 
Totodată, angajații IGSU recomandă ca bateria telefonului să fie permanent încărcată, iar pornirea la drum trebuie efectuată doar după ce persoanele s-au echipat cu haine calde de iarnă.
 
Avertizarea salvatorilor și pompierilor vine și în contextul formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, râurilor și iazurilor din țară. Astfel, oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât formarea podului de gheață nu este unul foarte rigid și reprezintă un pericol de prăbușire.
 
Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată și minorilor. Persoanele care au în grijă copii sunt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice. În situații excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău