Recomandări privind combaterea insomniei

  • 17 Ianuarie 2017 12:22
Recomandări privind combaterea insomniei

Medicii britanici au făcut recomandări cu privire la principalele condiții pentru un somn sănătos la persoanele cu vârste peste 50 de ani.

Pentru un somn liniștit și pentru a combate insomnia, specialiștii susțin că este benefic ca în timpul somnului să purtăm șosete. Astfel, picioarele se mențin în permanență calde. Medicii recomandă, de asemenea, ca accesul animalelor de companie să fie restricționat în dormitor pe timpul nopții, pentru a nu deranja somnul.

Cu trei ore înainte de a merge la culcare, trebuie evitate mesele copioase, consumul de alcool, utilizarea dispozitivelor cu ecrane luminoase. Lumina albă sau albastră din dormitor este de preferat să fie înlocuită cu cea roșie, recomandă experții. La un somn odihnitor contribuie și o baie caldă.

Activitatea fizică și renunțarea la fumat, de asemenea, cresc calitatea somnului și mențin o greutate fizică normală. Medicii recomandă ca în cazul tulburărilor de somn, să coborâm din pat și să mergem în altă încăpere, deoarece creierul poate asocia dormitorul cu insomnia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău