Recomandări ale medicilor pentru masa de Crăciun

  • 26 Decembrie 2017 15:19
Recomandări ale medicilor pentru masa de Crăciun

Medicii recomandă evitarea supraalimentației și spun că preparatele tradiționale și carnea de porc ar trebui combinate cu legume și zarzavaturi.

Pentru mulți dintre noi sărbătorile de iarnă sunt de cele mai multe ori sinonime cu excesul alimentar. Mesele sunt plin cu sarmale, cârnați, cozonac, friptură de porc și suntem tentați să combijnăm alimentele fără să mai ținem cont de consecințe. Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, recomandă să facem pauză între felurile de mâncare de cel puțin o oră pentru a da timp stomacului să digere alimentele.

Alis Grasu: „Se va gusta câte puțin din alimentele preferate, dar criteriul de bază este ca porțile să fie cât mai mici astfel încât să se poată gusta din aproape toate preparatele. Se vor evita asocierea de preparate greoaie, carnea tocată cu carnea la cuptor, cu lebărul, cu caltaboșul, cu cârnatul, stopite din plin cu vin sau alte băuturi alcoolice tocmai pentru a nu se suprasolicita organismul. Persoanele cu afecțiuni cronice trebuie să-și urmeze dieta cu strictețe, să evite abuzurile sau încercările de a scăpa puțin de interdicțiile medicale în această perioadă. Pe masa de Crăciun trebuie să ne asigurăm că mâncărurile tradiționale sunt asortate cu multe legume, legume proaspete, legume fierte, iar mesele trebuie toate să sfârșească cu fructe proaspete, astfel încât să asigure un confort digestiv.”

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău