Recep Tayyp Erdogan s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc la o cină de lucru

  • 18 Octombrie 2018 09:05
Recep Tayyp Erdogan s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc la o cină de lucru

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit miercuri, la o cină de lucru, cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, anunță un comunicat al formațiunii.

Astfel, PD a informat despre faptul că Vlad Plahotniuc a menționat, în cadrul discuțiilor, despre „performanța guvernării actuale de a fi singura care a reușit să aibă o relație strategică foarte bună cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia”.

De asemenea, liderul PD a discutat cu președintele Turciei despre modalitățile prin care ar putea fi atrase investiții turcești și despre cum ar putea fi intensificată și mai mult cooperarea dintre Turcia și R. Moldova.

„Vlad Plahotniuc a subliniat și faptul că relațiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova și Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experiență dintre cele două țări în domenii cheie, precum construcțiile, turismul sau agricultura”, se mai precizează în comunicat.

Menționăm că președintele Turciei va merge astăzi în Autonomia Găgăuză. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău