Recep Tayyip Erdogan, începe o vizită în Germania, pentru a detensiona relațiile dintre Ankara și Berlin

  • 27 Septembrie 2018 09:55
Recep Tayyip Erdogan, începe o vizită în Germania, pentru a detensiona relațiile dintre Ankara și Berlin

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, începe astăzi o vizită în Germnaia, pentru a detensiona relațiile dintre Ankara și Berlin. În ultimii ani, subiectele de dispută dintre Turcia și Germania au fost numeroase, de la puciul eșuat din 2016, împotriva lui Erdogan, la arestările unor cetățeni germani în Turcia, printre care și jurnaliști, potrivit AFP.

În această primă vizită de stat la Berlin de la alegerea sa ca președinte în 2014, Recep Tayyip Erdogan va fi primit de cancelarul Angela Merkel, și de președintele Frank-Walter Steinmeier. Sâmbătă el va inaugura Moscheea din Köln, finanțată de o organizație turcă.

În contextul crizei economice din Turcia și a relației degradate cu Statele Unite, liderul de la Ankara așteaptă măsuri pentru dezvoltarea relațiilor între cele două țări. Erdogan vrea, de asemenea, ca Germania, unde trăiesc circa trei milioane de persoane de origine sau de naționalitate turcă, să joace un rol constructiv în mai multe dosare cruciale, cum ar fi procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, relatează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău