Recensământ finalizat, cu mii de oameni nenumărați (Adevărul)

  • 27 Mai 2014 10:59
Recensământ finalizat, cu mii de oameni nenumărați (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 27 MAI

Ziarul Național informează că unul dintre tinerii reținuți de oamenii legii în comisariatele de poliție și maltratați după protestele violente din aprilie 2009, a decedat acum câteva zile. Este vorba de Vasile Dumitrașcu din satul Brânza, raionul Cahul. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost reținut pe 8 aprilie 2009, bătut în momentul reținerii. Ulterior acuza dureri în stomac, rinichi și pancreas. Avea probleme cu stomacul și pancreasul, acesta a și fost motivul decesului, se spune în expertiza medico-legală, a spus primarul satului Brânza, citat de Ziarul Național.

În aceeași publicație, editorialistul Nicolae Negru scrie despre situația din Ucraina, după alegerile de duminică. Piotr Poroșenko a declarat că nu va anula operațiunea antiteroristă, ci, dimpotrivă, o va modifica radical, pentru a o face mai eficientă. Dacă noul președinte va eșua, ucrainenii se vor alege cu propria „Transnistrie”, pe care Moscova o va folosi pentru a bloca cursul lor european, atenționează autorul. Iar dacă Occidentul nu va spune lucrurilor pe nume, ascunzându-se după deget, va trebui să se așeze la o nouă masă de interminabile negocieri, de același format, „5+2”, alături de Rusia și, de data aceasta, separatiștii din „Novorusia”, pentru care Moscova va cere statut de „parte egală” cu Kievul. În loc de agresor, Rusia va fi tratată din nou ca „garant și mediator”.

Recensământ finalizat, cu mii de oameni nenumărați, titrează Adevărul. Numărătoarea populației s-a încheiat cu cel puțin 210.000 de moldoveni nerecenzați, formulare completate din spusele vecinilor, răspunsuri sugerate de operatori și cu recenzori care încă nu au semnat contracte de angajare. Directorul Biroul Național de Statistică, Lucia Spoială, s-a eschivat să răspundă în legătură cu neregulile constatate la colectarea datelor, susținând doar că unii recenzori ar putea fi sancționați.

Cu reputația pătată, vrea să fie promovată, alt titlu din Adevărul. Magistratul Liuba Brânză, de la Judecătoria Centru din Chișinău, care ar fi obținut licența la o academie-fantomă, prin falsuri în acte, a depus cerere pentru a accede la o instanță superioară. Are șanse mari datorită rezultatelor evaluărilor făcute de colegi, notează publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău