Rebelii proruși au predat cutiile negre ale avionului prăbușit în Ucraina

  • 22 Iulie 2014 10:39
Rebelii proruși au predat cutiile negre ale avionului prăbușit în Ucraina

Rebelii proruși au predat în această noapte unei comisii de anchetă malaeziene cele două cutii negre al avionului prăbușit în estul Ucrainei și au anunțat încetarea focului în zona în care se află epava.

Predarea a fost un adevărat spectacol mediatic și a avut loc după ce liderul rebelilor a ținut un discurs lung în care și-ar fi exprimat sprijinul total pentru anchetatorii internaționali. Presa internațională amintește că zilele trecute rebelii care controlează zona au negat că ar fi în posesia cutiilor. Experții se tem că s-ar fi intervenit pe aceste dispozitive, care înregistrează datele de zbor și care pot contribui la elucidarea cauzelor producerii catastrofei.

 În paralel, ieri, la cinci zile de la prăbușirea aeronavei cu 298 de oameni la bord, au continuat operațiunile de identificare a trupurilor neînsuflețite. Un tren frigorific care transportă rămășițele persoanelor de cetățenie olandeză este în drum spre Harkov, a anunțat premierul olandez, Mark Rutte.

Totodată, observatorii OSCE au raportat că au primit acces deplin în zona epavei. Între timp, ONU a condamnat într-o rezoluție unanimă atacul și a cerut ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere. Rusia a susținut prin vicepremierul Dmitri Rogozin că nu poate fi trasă nici o concluzie până la definitivarea anchetei, iar armata ucraineană a declanșat o ofensivă în zona Donețk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău