Reacțiile politicienilor la decizia privind invalidarea mandatului primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase

  • 20 Iunie 2018 08:37
Reacțiile politicienilor la decizia privind invalidarea mandatului primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase

Mai mulți lideri politici au venit cu reacții după ce instanța de judecată a decis invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Președinta PAS, Maia Sandu, susține că decizia de a nu valida mandatul partenerului său de coaliție este una ghidată de oponentul politic al acestora, liderul PD, Vlad Plahotniuc.  Potrivit Maiei Sandu, decizia de a nu fi confirmată legalitatea alegerilor locale noi este una criminală și împotriva democrației din Moldova.

„Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această țară - decide cine câștigă și cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii", a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu consideră că, odată cu decizia instanței de a nu valida alegerile din Chișinău, Uniunea Europeană ar putea tăia finanțările pentru Republica Moldova.

„Republica Moldova se va pomeni mai izolată ca niciodată. Nu cred că putem admite așa ceva. Trebuie să ne aparăm șansa de a trăi într-un stat democratic”, a menționat liberalul, pe o rețea de socializare.

Și fostul candidat al PUN la funcția de primar de Chișinău, deputatul român Constantin Codreanu, a condamnat decizia de ieri a instanței, care nu a validat rezultatul alegerilor locale noi din 3 iunie, menționând că unica soluție pentru ca oamenii să-și apere drepturile sunt protestele. ”Soluția e una singură: proteste. Trebuie să ieșim în stradă pentru a ne apăra drepturile fundamentale ca cel de a alege și de a fi ales”, a precizat Codreanu pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău