Reacții în presa internațională după protestele din România

  • 22 Ianuarie 2018 11:50
Reacții în presa internațională după protestele din România

Agenția France Presse scrie că peste 30.000 de români au manifestat la București și în marile orașe împotriva corupției și a unei reforme controversate a justiției dorită de majoritatea de stânga. Agenția franceză subliniază că 5.000 de persoane au manifestat la Cluj și Timișoara și 3.000 la Iași.

The Guardian scrie că ”zeci de mii de români s-au deplasat prin zăpadă în București, sâmbătă, în semn de protest împotriva legilor propuse, despre care criticii le spun că vor face mai dificilă urmărirea penală a corupției la nivel înalt”. ”Aproximativ 50.000 de persoane au mers spre Parlament, au suflat în fluiere, au fluturat steaguri și au scandat <hoții>, transmite publicația.

Reuters scrie că ”aproximativ 50.ooo de persoane au mers spre Parlament din renumita Piață a Universității, locul tuturor protestelor majore din 1989, fluierând, fluturând steaguri și scandând “hoții!”, în timp ce alte mii au protestat în alte orașe din România”.

New York Times scrie că ”mulțimea, al cărei număr era estimat a fi la ordinul zecilor de mii, a cântat imnul național, iar oamenii au fluturat telefoanele mobile în aer” aprinzând lanternele, citând agenția națională de presă Agerpres. 

Romania-insider.com notează că la manifestații au participat între 30.000 și 60.ooo de cetățeni, potrivit informațiilor din presa românească.

Sursa: Calea Europeană

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău