Reacție a UE după anunțul noului președinte al Ucrainei privind dizolvarea Parlamentului

  • 21 Mai 2019 09:35
Reacție a UE după anunțul noului președinte al Ucrainei privind dizolvarea Parlamentului

Uniunea Europeană se așteaptă ca dizolvarea Radei Supreme de la Kiev să aibă loc în conformitate cu legislația ucraineană, iar alegerile anticipate să fi libere, corecte și credibile - scrie Evropeiska Pravda, citând o declarație a Reprezentanței UE la Kiev, făcută după ce Volodimir Zelenski a anunțat, la învestirea sa în funcția de președinte al Ucrainei, că a decis să dizolve Parlamentul,scrie Rador.

"Președintele Zelenski, în timpul discursului său de la învestire, a cerut dizolvarea Radei. Sunt necesari pași suplimentari pentru a pune în practică această decizie" - a comentat delegația UE la Kiev. În acest sens, UE subliniază că "alegerile libere, corecte și credibile reprezintă una dintre pietrele de temelie ale democrației, care se regăsește, de altfel, inclusiv în conținutul Acordului de asociere încheiat între Ucraina și UE".

"Este important să se mențină dinamica reformelor și durabilitatea lor în acest an electoral. Contăm pe continuarea colaborării cu Ucraina în ceea ce privește punerea în aplicare a Acordului de asociere" - a precizat Reprezentanța UE la Kiev.

Amintim că în Parlamentul de la Kiev a avut loc, luni, ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei. În timpul discursului său, Zelenski a declarat că a decis să dizolve Parlamentul.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău