Reacția SIS la informațiile privind implicarea în interceptarea unor jurnaliști, lideri de opinie și politicieni

  • 25 Noiembrie 2019 13:21
Reacția SIS la informațiile privind implicarea în interceptarea unor jurnaliști, lideri de opinie și politicieni

Serviciul de Informații și Securitate respinge afirmațiile apărute în spațiul public despre presupusa implicare a instituției în interceptarea unor reprezentanți mass-media, lideri de opinie și politicieni.

„Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului de Informații și Securitate într-o zonă a speculațiilor, prin lansarea în spațiul public a informațiilor neverificate, trunchiate sau distorsionate, ce generează dezinformare, manipulare și intoxicare a opiniei publice. Condamnăm ferm aceste încercări de denigrare și dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări care afectează imaginea și credibilitatea instituției în calitate de garant al securității naționale”, se arată într-un comunicat al Serviciului.

Amintim că deputatul Chiril Moțpan a declarat că au existat mai multe interceptări ilegale ale mai multor jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, profesori, care ar fi fost făcute la indicația fostei conduceri a Ministerului Afacerilor Interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău