Reacția SIS la declarațiile lui Chiril Moțpan cu privire la faptul că pe Telegram sunt publicate informații ce țin de secretul de stat

  • 24 Iunie 2020 15:57
Reacția SIS la declarațiile lui Chiril Moțpan cu privire la faptul că pe Telegram sunt publicate informații ce țin de secretul de stat

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție la declarațiile deputatului Platfomei DA privind apariția pe rețeaua de socializare Telegram a unor informații ce țin de secretul de stat.

Instituția susține că va examina prin prisma atribuțiilor funcționale eventuala divulgare a informațiilor atribuite la secretul de stat pe rețelele de socializare cu prezentarea concluziilor către organele de drept în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

„De asemenea, menționăm că eliberarea din serviciu a ofițerilor de informații are loc în strictă corespundere cu Legea Nr. 170 din 19-07-2007 privind statutul ofițerului de informații și securitate, iar disputele la subiect sunt rezolvate pe căile stabilite de legislația în vigoare. Cu referire la posibila implicare a SIS în eliberarea piloților moldoveni, luați ostatici de către talibi în Afganistan, constituie informație atribuită la secret de stat și, ca urmare, SIS nu va comenta declarațiile respective. Subiectul menționat este investigat de către organele de ocrotire a normelor de drept naționale. În aceeași ordine de idei, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă reprezentanții tuturor autorităților publice centrale și locale la o colaborare strânsă în vederea asigurării protecției informațiilor atribuite la secret de stat”, se arată în comunicatul SIS.

Într-un briefing de presă, Chiril Moțpan a declarat că un text prezentat drept știre, care a ajuns să circule liber și pe unele canale de Telegram, i-a trezit suspiciuni pentru că face trimitere la informații care țin de secretul de stat. Deputatul se întreabă cum a fost posibil ca difuzarea unor informații strict confidențiale să aibă loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău