Reacția șefului delegației UE la inițiativa de schimbare a sistemului electoral

  • 07 Mai 2017 01:09
Reacția șefului delegației UE la inițiativa de schimbare a sistemului electoral

Clasa politică de la Chișinău ar trebui să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția în ceea ce privește schimbarea sistemului electoral.

De această părere este șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, invitat al emisiunii “În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

“Există două chestiuni foarte importante, asistența oferită de Comisia de la Veneția, pe de o parte, și observațiile OSCE, pe de altă parte. Toate aceste opinii trebuie luate în considerare. Dar un rol important îl au și realitățile politice”, a spus diplomatul european.

Totodată, Pirkka Tapiola a dat de înțeles că Parlamentul de la Chișinău s-ar fi grăbit să voteze modificările la Codul Electoral. “Reprezentanții Comisiei de la Veneția vor veni la Chișinău săptămâna viitoare într-o vizită de documentare. După aceasta vor formula recomandările pe care le vor face publice mai apoi. Nu cred ca în timpul vizitei experții să aibă recomandări formulate”.

Pirkka Tapiola a sugerat politicienilor de la Chișinău că trebuie să găsească un consens politic cât mai larg atunci când este vorba de o schimbare importantă, cum ar fi legislația electorală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău