Reacția șefului CFM după ce Pavel Filip a arătat luxul dintr-un salon al fostului spital al instituției

  • 06 Septembrie 2018 11:12
Reacția șefului CFM după ce Pavel Filip a arătat luxul dintr-un salon al fostului spital al instituției agora.md

Directorul Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală a venit cu o reacție după ce premierul Pavel Filip a prezentat imagini dintr-un salon al spitalului care a aparținut instituției în care erau create condiții de lux. Premierul a menționat atunci că în astfel de condiții s-ar trata șefii CFM.

Astfel, Iurie Topală a declarat că „acest „palat” al „Căii Ferate” nu a fost construit sau reabilitat în perioada mandatului meu de director general”. „Mai mult, începând cu anul 2015, de când am preluat aceasta funcție, nici eu și niciun alt locțiitor de-al meu nu au avut acces la acest salon de lux. (...) Tot de atunci, CFM nu a făcut nicio investiție în acest Centru de Recuperare, cu excepția întreținerii instituției (salarii, cheltuieli pentru energie electrică, gaze, apă etc.) (...) Perindarea directorilor interimari este tocmai unul dintre motivele care a dus la crearea unui anturaj favorabil apariției acestor „găuri negre” ale economiei întreprinderii. 
Ceea ce a găsit domnul prim-ministru al Republicii Moldova la Centrul de Recuperare este rezultatul unei viziuni sovietice de administrare, concentrate pe crearea condițiilor pentru administrație, nu și pentru salariații de rând, muncitorii cărora le datorăm întreaga admirație.”, a precizat șeful CFM. 

Amintim că, premierul Pavel Filip, care a vizitat spitalul, a declarat că a depistat un salon de lux pentru șefi, cu băi, marmură și covoare scumpe. „Ani la rând s-au pompat bani în acest salon în care se tratau șefii CFM, în timp ce în spital nu există apă și canalizare de calitate, iar Calea Ferată are uriașe datorii la salarii. Arată ca o camera de hotel, nu un salon de spital”, a menționat Pavel Filip. 

Menționăm că datoriile salarile ale CFM constituie circa 105 milioane de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău